Početna konferencija projekta Uspostave infrastrukture Regionalnog centra kompetentnosti u podsektoru strojarstva „RCK – STRuKA“, KK.09.1.3.01.0003, održana je u srijedu, 01. srpnja na Trgu bana Josipa Jelačića u Karlovcu, ispred zgrade Oružane u kojoj će biti smješten Regionalni centar kompetencija. Centar će biti smješten na prvom katu zgrade Oružane te će se kroz projekt stvoriti prostorno – tehničkih kapaciteti u vidu sedam specijaliziranih kabineta: kabinet teorije i tehnike mjerenja, mikro i nano mehatronika, strojarske konstrukcije, tehnička mehanika, pneumatika, mehanika fluida i hidraulika te robotika. Vrijednost projekta iznosi 19.151.715,10 HRK, dok EU financiranje iznosi 19.147.715,10 HRK. Korisnik projekta je Tehnička škola Karlovac, a partneri su Karlovačka županija, Obrtnička i tehnička škola Ogulin i Srednja škola Slunj. Razdoblje provedbe projekta je od 7. siječnja 2020. do 27. travnja 2023. godine. Projekt je financirala Europska unija iz Operativnog programa: “Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020., iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Prisutnima na konferenciji obratili su se ravnatelj Tehničke škole Karlovac Ivan Janković, zamjenice župana Martina Furdek Hajdin i Vesna Hajsan Dolinar, pomoćnik ministrice znanosti i obrazovanja Momir Karin, ravnatelj SAFU-a Tomislav Petric te državna tajnica u MRRFEU Spomenka Đurić. 

Za upravljanje i provedbu cjelokupnog projekta zadužena je Javna ustanova Regionalna razvojna agencija Karlovačke županije.